Professionele begeleiding bij aankoop

 

Hier een overzicht van onafhankelijke Nederlandse adviseurs, die zich puur concentreren op ondersteuning van het aankoopproces. Ze hebben zelf geen onroerend goed in Frankrijk te koop, en ook geen financiële of andere banden met makelaars. Hierdoor kunnen ze objectief adviseren. Dit in tegenstelling tot Franse 'agents immobiliers' en Nederlandse 'conseillers' of tussenpersonen die nauw met makelaars samen werken en commissie ontvangen van de verkopende partij.
De bedrijven hieronder hebben dergelijke belangen niet. Zij werken dan ook niet 'gratis' maar vragen een eerlijk honorarium voor hun ondersteunende diensten. Het redactieteam van 'Een huis in Frankrijk kopen zonder makelaar' kijkt streng naar de kwaliteit en de onafhankelijkheid van de deelnemers aan deze site. Zodat u als huizenzoeker en -koper verzekerd kunt zijn van de allerbeste service.

Compromis de Vente:
een adviseur die zorgt dat er geen rare dingen in het koopcontract staan

Wim van Teefelen is specialist in onroerend goed-transacties. Ook hij adviseert - in opdracht van koper of verkoper - onafhankelijk bij het tot stand komen van een transactie. Van Teefelen werkt vanuit Nederland, en is - zoals de naam van zijn site al aangeeft - gespecialiseerd in het controleren en beoordelen van het voorlopig koopcontract. Daarnaast heeft hij een informatieve site over ondernemen in Frankrijk:
Ondernemen-frankrijk.nl.

 

30 A Vendre
een Nederlandse makelaar in Z-Frankrijk die alléén voor kopers werkt

Dit is het bedrijf van Mikel de Rooij, die twee diensten levert: aankoopbegeleiding en bouwbegeleiding. Bijzonder is, dat Mikel een officiële Carte Professionelle heeft, maar toch zelf heel bewust géén huizen in portefeuille neemt. Hij adviseert, zoals hij zelf op zijn site schrijft: 'sèc de koper'. Dat zouden meer zogenaamde 'conseillers' moeten doen. Voor de aankoopbegeleiding werkt Mikel door heel Frankrijk. De bouwbegeleiding gebeurt rond e Gard (30).

Immolangue
directe ondersteuning met tolk- en vertaaldiensten voor de omgang met Franse verkopers

Het doel van Immolangue is de zelfredzaamheid van de koper te vergroten. Daartoe hebben ze onder andere een woordenlijst samengesteld met de vertaling van de specifieke termen waarmee de koper te maken krijgt in de verschillende fasen van aankoop en bouw . Met extra uitleg van de Franse gewoontes die bij de aankoop en daarna van belang kunnen zijn. Het boekje dient ter introductie en is handig van formaat om op de zoektocht als naslagwerk te gebruiken.

Daarnaast geeft Immolangue voor 15 euro per kwartier ondersteuning bij de communicatie met Franse particulieren en instanties. Handig voor mensen die een huis in Frankrijk willen kopen maar op zien tegen de correspondentie met de Franse eigenaar of makelaar.

 

Villasophie Architectenbureau

Nederlandse architect voor ontwerp en begeleiding in heel Frankrijk

André van der Marel is een onafhankelijke architect die zich heeft gevestigd in Zuid-Frankrijk (Aude). Zijn kantoor 'Villasophie' staat ingeschreven bij de Ordre des Architectes en beschikt over alle verplichte verzekeringen om in heel Frankrijk als architect te kunnen werken. Villasophie helpt bij het ontwerpen en bouwen van eigenzinnige nieuwe woningen, maar heeft ook ervaring met het respectvol moderniseren van oude Franse huizen.

Bent u ook onafhankelijk adviseur of dienstverlener aan Nederlanders die een huis willen kopen of hebben gekocht in Frankrijk en wilt u een bijdrage leveren aan deze site? Neem contact met ons op via info[apenstaartje]en-france.nl, waarbij u [apenstaartje] natuurlijk vervangt door @

Ga naar Frankrijk TopList uw mening telt!!!

HOME

Zoeken Selecteren Onderhandelen Aankoop Geldzaken En dan... Vraag e

LES NEWS

'Makelaars houden prijzen hoog'
Terwijl de onroerendgoedmarkt in Frankrijk vrij stabiel is, zouden makelaarskantoren al geruime tijd de huizenprijzen - buiten Ile de France - kunstmatig hoog houden. Een vereniging die zich noemt La Bulle immobilière (de onroerendgoed luchtbel), ontwikkelt daarom een neutrale indicator van de huizenprijzen die over enkele maanden de reële prijzen zou moeten weergeven. Medewerkers van de vereniging hebben vorig jaar tientallen interviews gehouden met een verborgen camera bij makelaarskantoren, over geheel Frankrijk verspreid. Zij hebben naar aanleiding van het inzakken van de vraag naar woningen onderzocht waarom de prijzen niet evenredig zijn gedaald. Zij kwamen daarbij tot de conclusie dat agents bewust de prijzen hoog hebben gehouden.
Het onderzoek van La Bulle Immobilière is gepubliceerd door
Que Choisir,de Franse 'consumentenbond'.
Het complete bericht leest u HIER

Een huis in Frankrijk  kopen - wie kan helpen

English version: